Safarit

Huimasti ja huolettomasti Lapinmaassa

Get-together, hang together, ollaan kimpassa ja koetaan huimia hetkiä – retkiä, jotka vahvistavat yhteenkuuluvuutta. Vietätte liikkuvan ja liikuttavan loman, jonka elementteinä ovat korpi ja vauhti, uskallus ja intohimo. Mukavinta ovat hyvät kulkuneuvot ja turvallinen opastus. Nautittavinta loistava luonto ja ennalta jämtisti järjestetyt palvelut.

Tutustu valmiisiin safaripaketteihimme alla tai kysy miten voisimme räätälöidä safarin juuri sinun tarpeisiisi sopivaksi.

Iltasafari

Revontulten tähyilyä ja kodassa lämmittelyä

Illan hämärtyessä ja auringon kadotessa taivaanrannan taakse ylitämme kerot, selvitämme selkoset kahvaa kiertäen. Ajamme pois tunturin valojen loisteesta, toiveissa on nähdä vilahdus revontulten leikeistä pohjoisella taivaalla. Tai jos ainakin kuun ja tähdet näkisimme.  Kodan lämmössä nautimme kuumat juomat ja paistamme makkarat räiskyvän nuotion äärellä, jotka pitää myös viiman ja pakkasen loitolla.

Reitin pituus:

noin 25 km

Kesto:

2 – 3 h

Hinta:

147€/hlö (1/moottorikelkka)

104€/hlö (2/moottorikelkka)

Rekiajelu 45€/lapsi, 58e/ aikuinen

Päivittäiset safarit

Lähdöt joka päivä klo 10:00 ja 14:00

Koe Levi kelkkaillen! Päivittäiset safarit starttaavat Enonveneen toimipisteeltä joka päivä klo 10:00 ja 14:00. Ennen lähtöä opas perehdyttää ajamiseen, kelkan käsittelyyn ja kelkkailun sääntöihin.

Klo 10:00 ja klo 14:00 lähtevän safarin pituus 40 km (noin 2 h).

Reitin pituus:

40 km

Kesto:

2 h

Hinta:

2 h safari:

95€ / hlö. (2 hlöä per kelkka)

128€ / aik. (1 hlö per kelkka)

42€ / lapsi reessä

Lentojätkän Levi

Lentokentältä kylille kelkalla

Tällä retkellä Lappi tupsahtaa heti silmiin ja syliin. Möyrimme ja murisemme kohti Pyhäjärven rantoja. Pidämme kahvipaussin vanhassa Savottapirtissä, jonka tunnelma henkii aitoa menneen ajan Lappia. Tilauksesta mahdollista myös nauttia lounas takkatulen loimussa pirtin hämyssä. Lounaan hinta 19 eur/hlö. Näin on lomasi saanut loistavan alun. Aistit ja tunteet herkistyneinä jatkamme kohti Levikeskusta.

Reitin pituus:

noin 25 km

Kesto:

noin 2 h

Hinta:

157€ / hlö (1/moottorikelkka)

122€ / hlö (2/moottorikelkka)

Lounas 25€ / hlö

Savottakämpän lounas

Lounas tunnelmallisessa Savottakämpässä

Ylitämme kerot, selvitämme selkoset kahvaa kiertäen kunnes saavumme Pyhäjärven rannalla sijaitsevaan vanhaan tunnelmalliseen savottakämppään Hanhipirttiin. Kämpällä nautitaan aidosta ja maukkaasta, puhtaista raaka-aineista tehdystä kotiruuasta samalla nauttien pirtin takkatulen lämmöstä. Hanhipirtin ihanalla isäntäväellä on kyllä taito liekittää teidät kylläisiksi.

Reitin pituus:

noin 40 km

Kesto:

noin 3 h

Hinta:

153€/hlö (1/moottorikelkka)

120€/hlö (2/moottorikelkka)

Sisältää: Keittolounas

Ylläksen valloitus

Sivistynyttä kivaa lumikylän kautta

Vaikka lujaa ajettaisiinkin, aina kannattaa höllätä, kun kohdalle osuu niin sanottu maisema. Ja niitähän tällä reissulla riittää. Ajamme läpi lumilakkisten metsien, näreisten soiden, yli järvien seljänteiden. Yhä ylöspäin mennen saavutamme Ylläksen huipun, jossa maisemat kruunaavaat kaiken kiipeämisen. Tämä safari vaatii jo vähän ajokokemusta.

Reitin pituus:

noin 150 km

Kesto:

noin 5 - 6 h

Hinta:

239€/hlö (1/moottorikelkka)

Sisältää: Lumilinnan pääsymaksun ja keittolounaan

Levin yli ja ympäri

Aitoa Lapin lumoa ja maagisia maisemia

Tarkoitus on kiertää Levitunturi ja nähdä sen kaikki parhaat puolet. Ja kun päästään laelle, nähdään myös parhaat maisemat aina Pallas-Yllästunturin kansallispuiston kaukaisimmillekin tuntureille asti. Se on juuri sitä aitoa Lapin lumoa. Lounaskin järjestyy matkantekoa maustamaan jos nälkä kurnii vattanpohjassa. Kotimatka on yhtä alamäkeä, rentoa ja joutuisaa.

Reitin pituus:

noin 60 km

Kesto:

3 – 4 h

Hinta:

145€/hlö (1/moottorikelkka)

115€/hlö (2/moottorikelkka)

Lounas 25€/hlö

Pailakoiden pilkille

Kahvankiertoa ja kalajuttuja

Kierrämme kahvaa, möyrimme ja kaarramme kohti lapin kairoja ja järviä. Saavumme lumen peittämälle valkialle järvelle, jossa vaihdamme pailakan sarvet pilkkivarusteisiin ja saamme vinkkejä itse pilkkimiseen. Sitten sole ko alotella kalojen narraamista. Jään alta on mahdollista saada mm. ahvenia. Järven rannalla tunnelmallisessa kodassa nautitaan kevyttä lounasta kera lämpimän juoman. Mikäli järven Ahti suo antejaan niin voi mahdollisen pilkkisaaliin valmistaa purtavaksi kodan nuotiolla.

Reitin pituus:

noin 40 km

Kesto:

noin 3 h

Hinta:

178€/hlö (1/moottorikelkka)

147€/hlö (2/moottorikelkka)

Huskytrack

Kyytiä koneilla ja koiravaljakoilla

Kelkottelemme jupukan halki kohti arktisten koirien kenneliä. Tutustumme kepeätassuisiin, älykkäisiin rekikoiriin sekä niiden jalostukseen, kasvatukseen ja koulutukseen. Saamme myös kokeilla, miltä tuntuu rekiretki elävien olentojen vetämänä, kun moottorin jylyn korvaavat suhisevat jalakset ja ilakoiva haukku. Veteraanit veistelevät, että vaikeinta valjakkoajossa on koirien pysäyttäminen etenkin jos on itse tipahtanut nietokseen – ja hupaisinta on kertailla kokemuksia totilasi kourassa myrskyn ulvoessa nurkissa.

Reitin pituus:

noin 40 km

Kesto:

noin 3 h

Hinta:

265€/hlö (1/moottorikelkka)

235€/hlö (2/moottorikelkka)

Sisältää: 6 km valjakkoajelun

Lainion lumilinna -pailakoiden lumen ja jään maailmaan

Leviltä passelin ajomatkan päässä sijaitsee taianomainen lumen ja jään valtakunta, Lainion Lumilinna.

Leviltä passelin ajomatkan päässä sijaitsee taianomainen lumen ja jään valtakunta, Lainion Lumilinna. Joka vuosi linna rakennetaan eri teeman mukaan. Ehdottomasti näkemisen arvoinen paikka.

Rakentamiseen käytetään 1,5 miljoonaa kiloa lunta ja noin 300 000 kiloa kristallinkirkasta luonnonjäätä. Kahden hehtaarin alueelta löytyvät lumihotelli, jääravintola ja -baari sekä sviittejä, jääveistoksia, upeita seinärakennelmia sekä lapsille liukumäki.

Lumikylässä soon mukava hörpätä kupponen kuumaa, vattan möyriessä nauttia lounas ja jos se oikein meinaa ramasta niin sole ko laittaa pitkälleen johonkin lumilinnan huoneista ja jatkaa matkaa seuraavana päivänä.

Reitin pituus:

n. 90 km

Kesto:

n. 4-5 h

Hinta:

195€ (1 / moottorikelkka)

157€ / hlö (2/ moottorikelkka)

Sisältää: pääsymaksun Lumilinnaan ja keittolounaan

Porojotos

Palkinen kaksilla sarvilla

Kierrämme kahvaa ja kaarramme kairaa kohti Ounasjokea. Saavumme porotilalle, jossa vaihdamme kelkan sarvet poron ohjiin. Saamme vähän maistella, miten porovoimat jylläävät. Ajelun jälkeen juomme kupin kuumaa pirtissä. Sen jälkeen back to track paljon viisaampina vanhasta, perinteisestä saamelaisten elinkeinosta.

Reitin pituus:

noin 30 km

Kesto:

noin 2,5 - 3 h

Hinta:

169€/hlö (1/moottorikelkka)

138€/hlö (2/moottorikelkka)

Sisältää: 1km poroajelun, kuuma juoma+ keksi, tutustutaan poron vuoteen, porojen syöttäminen

Jerisjärven lumo

Ylös, alas, lujaa ja kauas

Muonion Jerisjärven maisemia sanotaan sykähdyttävän kauniiksi ja etelän hätähistä ihmistä ihmeesti rauhoittaviksi. Myös ajomatka on mielenkiintoinen ja vaihteleva, on korkeaa tunturia, laakeaa järvenselkää ja jylhää syvälumista metsää. Perillä meitä odottaa Jeris hotellin maisemaravintola, jonka palkitulta lounaslistalta voimme nauttia mm. kuulua Jerisjärven siikaa.

Jos ajue niin toivoo, voimme viipyä MYÖS hetken pidempään, saunoa lisämaksusta japanilaistyylisessä JerisSpassa ja jopa pulahtaa avantoon. Paluumatka tehdään rauhassa ja verkkaan.

Tämä safari vaatii jo vähän ajokokemusta.

Reitin pituus:

noin 150 km

Kesto:

noin 5 - 6 h

Hinta:

225€ / hlö (1/moottorikelkka)

Sisältää: lounaan

Kumputunturin kieppi

Matka arktiseen maisemaan

Levistä itään on 581 m korkea Kumputunturi, yksi harvoista rakentamattomista korkeista tuntureistamme. Sen laella on päivystänyt palovartija jos toinenkin, ja niinpä paikalla on yhä palovartijan paviljonki. Ajamme määränpäätä kohti aapasoita, joen jäätä, pujottelemme puiden lomissa.

Ja sitten syödään. Kelkkareissu kehittää kunnon nälän, joka tapetaan kylän takkatulilla tai sitten avarassa luonnossa nuotiolla niin kuin oikeat poropaimenet.

Vaatii jo vähän ajokokemusta.

Reitin pituus:

noin 150 km

Kesto:

noin 5 - 6 h

Hinta:

225€ / hlö (1/moottorikelkka)

Sisältää: Lounaan

Jotakin eriskummallista?

Kerro toiveesi, niin täytämme sen!

Valmiiden pakettien lisäksi räätälöimme mielellämme safarin, joka sopii juuri sinun tarpeisiisi ja suunnitelmiisi.

Ota yhteyttä niin jutellaan, miten voisimme toteuttaa Lapinmaan unohtumattomimman kokemuksen.

Reitin pituus:

Sen pituinen se

Kesto:

Juuri passeli

Hinta:

Sopuhinta

Safarit sisältävät kelkkavuokran, polttoaineet, ajovarusteet, vakuutuksen, uramaksut, opastuksen, huollon sekä alv:n 10 %. Vakuutusten omavastuu max. 800 €. Tehokkaammat kelkat lisämaksusta. Safaripakettien hinnat laskettu min. 4 hengen ryhmälle.

Moottorikelkkasafareille voi osallistua myös omalla kelkalla erikoismaksusta. Enonvene Oy pidättää oikeudet hinnan ja ohjelman muutoksiin sääolojen mukaan. Mahdolliset peruutukset tehtävä edellisenä päivänä klo 16 mennessä.

Meillä voit maksaa käteisellä tai kortilla (Amex ei käy). Smartum-liikuntasetelit ja SporttiPassi eivät valitettavasti meillä käy maksuvälineinä.